Restaurera under vintern & skjut under sommaren

bågeBågskytte är någonting som jag helst av allt utövar utomhus, och då inte på någon bågskyttebana utan ute i det vilda. Det är dock någonting som jag sällan gör, på grund av de olika risker som finns. Att skjuta med båge ute i en skog kanske inte är lika farligt som att skjuta med gevär, men definitivt inte riskfritt. Det krävs ett inhägnat område för att få ner olycksrisken till en acceptabel nivå. Därför blir det nästan alltid bågskyttebanan som jag tillbringar min bågskyttetid på (tid som inte är på långt när tillräcklig. Det är irriterande att jobbet ska behöva ta värdefull tid från bågskyttet. Regeringen borde göra någonting).

Av den anledningen blir det mindre bågskytte under vintern. Då koncentrerar jag mig i stället mer på att köpa in gamla pilbågar och renovera dem. Jag brukar kunna bygga upp ett rejält lager med säljbara pilbågar till våren och sommaren, för det verkar som många tycker ungefär som jag. Under hösten och vintern går försäljningen trögt, för att börja ta fart igen i april-maj. Rent ekonomiskt är det ett litet vågspel, eftersom det innebär att jag måste lägga ut rätt så mycket pengar under höst och vinter. Men än så länge (ta i trä) så har det gått bra och jag har gått med vinst varje år. Inga jättelika summor, det ska erkännas, men tillräckligt för att det definitivt ska vara värt det. Nog skulle jag kunna höja priserna en aning och fortfarande kunna sälja ungefär lika mycket. Men jag gör det ju mest för att det är roligt och inte för att tjäna pengar, och kan jag få någon att börja skjuta med båge så är ju det bra. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *